Welkom nieuwe studenten
Open menu
welkom_2020_header

Welkom nieuwe studenten

Intro 2020/2021

Welkom in Arnhem! Je kunt wel zeggen dat dit een bijzonder schooljaar wordt. Uiteraard omdat het de start is van een nieuw hoofdstuk in je leven, daarnaast omdat we nog steeds te maken hebben met corona. Hierdoor ziet de introductie er anders uit dan in voorgaande jaren. Goed, laten we dat nog even voor later bewaren. Je komt dit jaar studeren aan één van de drie hogescholen of aan het ROC Rijn IJssel. Leuk! Op deze pagina vind je alles wat je moet en wil weten over de eerste paar weken van het nieuwe schooljaar. Denk bijvoorbeeld aan de activiteiten die Arnhemse studie- en studentenverenigingen organiseren, leuke (korting)acties vanuit Arnhemse ondernemers, linkjes naar handige pagina's, enzovoort.

Dan nog even over dat 'andere'. Omdat er vanuit de overheid bepaalde maatregelen en richtlijnen gelden rondom het corona virus, ziet de intro er wat anders uit dit jaar. Geen nood, er is nog meer dan genoeg te beleven. Wel is het zo dat iedere school dit jaar zelfstandig één of meerdere activiteiten organiseert. Hoe dat is geregeld voor jouw situatie lees je hieronder, en hoor je natuurlijk vanuit de school zelf.

Hogeschool Van Hall Larenstein

VHL

Er vindt een live-kennismakingsdag plaats bij Van Hall Larenstein. Iedere opleiding krijgt een 'eigen' dag in de week van 31 augustus. Hier krijg je als student nog bericht over. Je bent op die dag van 10.30 - 20.00 uur meer dan welkom om de school en je studiegenoten te leren kennen. De dag begint met een feestelijk ontvangst, waarna er een algemene kennismaking plaatsvindt.

Na de lunch is het tijd voor Gein op Larenstein. We willen niet teveel verklappen, maar neem een setje sportkleding mee. Ook maak je kennis met het studentenleven. Dit wil je dus zeker niet missen. Rond de klok van 20.00 uur is het tijd om -voor nu- afscheid van elkaar te nemen. Helemaal klaar voor de start van je nieuwe studie!

HAN University of Applied Sciences

HAN-Afbeelding.jpg

'Op weg' is de sfeervolle, online opening van het studiejaar 2020-2021, die plaatsvindt op donderdag 27 augustus. Wat heeft deze coronatijd met iedereen gedaan, wat kan de HAN er van leren en wat is de les voor de toekomst? Kijk op donderdag 27 augustus mee naar deze unieke HAN-documentaire en laat je inspireren! Ze kijken ernaar uit om dit moment samen met jou te beleven. Dus zet de online opening van het nieuwe studiejaar nu in je agenda.

Praktische info

Datum: donderdag 27 augustus 2020
Tijd: 16.00 -17.00 uur

Vooraf aanmelden is niet nodig. In augustus ontvang je als HAN student een link waarmee je de opening kunt meemaken.

ROC Rijn IJssel

RijnIJssel

Zodra het programma van ROC Rijn IJssel bekend is zullen we dit hier communiceren.

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Eind augustus ontvangen nieuwe studenten van ArtEZ een link voor de online opening van het schooljaar 2020 - 2021. Helaas vervalt de 'offline' kennismaking, en wordt er op 1 september een online variant georganiseerd. Deze vindt plaats van 13.00 uur tot 14.00 uur. Zet die datum dus alvast in je agenda!

Studentenverenigingen

Naast de verschillende scholen zijn er natuurlijk ook nog diverse studie- en studentenverenigingen actief rondom de Arnhemse Intro. Als je begint aan je nieuwe studie is dit hét moment om je aan te sluiten bij een vereniging die bij je past. Geloof ons: de keuze is reuze wat dat betreft. Zodra er een programma bekend is van een vereniging, vind je deze hieronder in het overzicht. Uiteraard is het handig om de desbetreffende website en/of socials in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Traditiegetrouw is er van alles te doen. Omdat we allemaal te maken hebben met allerlei beperkingen rondom het coronavirus, wijkt de activiteitenkalender dit jaar af van hoe het 'normaal' gaat.

creas-header.jpg

Sv Creas

  • 17 t/m 20 augustus: CREAS Introweek;
  • 1 september: etentje in de soos. Gratis aanmelden via;
  • iedere dinsdag in september: vrije toegang tot ledenavond;
  • 9 t/m 11 oktober: CREAS Weekend Intro

ichtus.jpg

Ichthus Arnhem

  • 3 september: Barbecue
  • 10 september: Intro activiteit
  • 17 september: Intro Kring

Meer informatie over deze activiteiten volgt nog.

amoras.jpg

Sv Amoras

Week van 31 augustus:

  • pubquiz
  • lezing
  • Crazy 88

Meer informatie over deze activiteiten volgt nog.

fides.jpg

FIDES

26, 27, 28 augustus: online introductie vanaf 10.00 uur.

CEnter.png

CEnter

In de week van 24 augustus organiseert Sv CEnter een uitgebreide (deels online) introductie voor nieuwe eerstejaars studenten. Het complete programma vind je hier.

arboricultura_header

Arboricultura

In de week van 29 augustus organiseert Arboricultura een uitgebreide (deels online) introductie voor nieuwe eerstejaars studenten. Het complete programma vind je hier.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×