Werken & ondernemen
Open menu
werken [9]

Werken & ondernemen

Werken en ondernemen in Arnhem

Werken en/of ondernemen in combinatie met je studie? Arnhem biedt je allerlei kansen. Van startende zzp'er tot gevestigde multinational: er zijn voor jou als student tal van mogelijkheden om ervaring op te doen. Al tijdens de studie komen studenten in aanraking met ondernemerschap door bijvoorbeeld het Arnhemse startup weekend, Innovate, de Global Entrepreneurship Week en Starclub en Innovatie. Ben jij op zoek naar een uitdagende stage-, project- of afstudeeropdracht? Dan kun je in Arnhem bij tal van bedrijven terecht. Zowel bij grote internationale spelers als bij creatieve start-ups. Bouw aan jouw carrière in Arnhem!


Werken_creatief

Creatief

Arnhem staat bekend om haar fashion- en designopleidingen. In het Modekwartier in de Arnhemse wijk Klarendal bevinden zich zo’n 50 kleinschalige winkels en 70 bedrijfsruimten op het gebied van fashion en design, gerund door oud-studenten.

Neem bijvoorbeeld de tweelingzussen Truus en Riet Spijkers. Ze zijn afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten (later ArtEZ) in Arnhem en deden in 2000 hun master aan het Fashion Institute Arnhem. In hetzelfde jaar dat de gezusters Spijkers afstudeerden, showden ze hun eerste collectie genaamd 'Girlfriend' in Parijs.

  • Ontwikkel je op vele vlakken tijdens je studie. Work work work!
Werken_innovatief

Innovatief

Arnhem is de bakermat is van veel innovaties zoals de pinautomaat en de pet-fles. Industriepark Kleefse Waard huisvest innovatieve en duurzame bedrijven en werkt actief aan het verbinden van de creatieve industrie en de maakindustrie. Een Arnhemse oud-student ontwierp tijdens zijn studie de Wattsun.

“Op plekken waar geen stroom voor handen is, biedt Wattsun een nieuwe oplossing: ‘Pop-up power’. Wattsun is een draagbare, plug en play stroomvoorziening in een robuust en compact design, dat door te stapelen in capaciteit uitgebreid kan worden”.

  • Werken tijdens je studie. Start-ups bieden je genoeg kansen.
Werken_trackman

Green business

Studenten van Van Hall Larenstein hebben een robot bedacht voor het automatisch schoon en vlak houden van de ondergrond van paardenstallen. De zogenoemde 'Trackman' is al volledig operationeel. De studenten hebben bedrijven benaderd die de Trackman in willen zetten en hebben hiervoor een businessplan ontwikkeld. 

De robot is ontworpen door de studenten van de opleiding Animal Husbandry van de Van Hall Larenstein.

Met dit product en plan hebben de studenten in 2017 ook de jaarlijkse studentenprijs gewonnen.

  • Innovatie en duurzaamheid gaan hand in hand. Zéker in Arnhem.

Startup Collegetour

Startup Collegetour Klik hier voor meer info

The HUB

ArtEZ Alumni HUB is een platform gevormd door en met studenten en alumni. Het doel is om (toekomstige) alumni de tools, connecties en vriendschappen te bieden die nodig zijn om het postacademische zwarte gat te overleven. Zie het als een clubhuis, een ontmoetingsplaats, een plek om informatie te vinden.

Elke woensdagavond is The HUB the place to be! Om de week is de bar open, gehost door Barbapapabar. En op WHAT THE HUB!? avonden is er een programma waarin het leven na het afstuderen centraal staat. Alumni vertellen je alles over hun ervaringen, de goede en de slechte, hun worstelingen en de trucjes die ze hebben opgepikt.

The HUB is er niet alleen voor ArtEz studenten en alumni, maar voor alle creatieve studenten en alumni in Arnhem.

Neem een kijkje op een instagram voor meer info of om contact op te nemen @hub_artez_arnhem. Klik hier voor meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×