Studie- en studentenverenigin…
Open menu
Studieenstudentenvereningen

Studie- en studentenverenigingen

Sluit je aan en maak je studietijd nóg waardevoller

We hebben in Arnhem een aantal superleuke studie- en studentenverenigingen. Deze geven zowel je studie als je sociale kring een vliegende start waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Zeker als je nog niet zo bekend bent met onze stad is het een mooie kans om vrienden en/of vriendinnen te maken, een kamer in een leuk huis te scoren, een (afstudeer)stage te vinden en mee te doen aan toffe activiteiten. We informeren je graag over de voordelen, de verschillende type verenigingen en hoe je met ze in contact komt.

Interessante blogs over de verschillende verenigingen

DSC_0307 (1).jpg

DE JUFFEN EN MEESTERS VAN SV MEESTERLIJK

69770178_2453775571357903_5877425924374265856_o.jpg

HET STUDENTENLEVEN IS KORT, DAT VAN ARBORICULTURA IS EEUWIG

pubescens2

BETULA PUBESCENS STAAT VOOR DIEPGANG EN ONTWIKKELING

svmuze bubbel

BIJ SV MUZE BREEK JE UIT JE BUBBEL

watishetverschil

Een studie- of studentenvereniging?

De activiteiten die studie- en studentenverenigingen organiseren variëren van feesten en borrels tot excursies en van gezellige etentjes tot interessante lezingen. Bij de studentenverenigingen ligt de nadruk wat meer op ‘sociale’ activiteiten, terwijl activiteiten van studieverenigingen vaker gekoppeld zijn aan een specifiek vakgebied. Verder kom je bij studentenverenigingen vaak studenten van verschillende opleidingen tegen en is een studievereniging meestal gekoppeld aan één of meer specifieke opleidingen.

Hopelijk heb je nu een beter zicht op een aantal verschillen tussen een studie- en studentenvereniging. Uiteraard verschilt de exacte invulling per vereniging en kun je dus altijd even vragen hoe of wat. Het belangrijkste is dat je een vereniging vindt waar je je prettig voelt en die aansluit bij jouw interesses.

  • Er is voor ieder wat wils
biertap

Wat zijn de voordelen?

Eén van de leukste dingen van een studie- of studentenvereniging is het feit dat je direct een leuke club mensen leert kennen. Dit is natuurlijk erg gezellig, maar kan ook handig zijn bij het vinden van een bijbaan of een leuke kamer. Daarnaast worden er iedere week wel een paar leuke activiteiten georganiseerd en hoef je je dus zeker niet te vervelen. Arnhem staat bol van de (culturele) evenementen en verenigingen haken hier regelmatig op in. Zo leer je de stad en je medestudenten dus in één klap een stukje beter kennen.

Tegelijkertijd bouw je ook een nieuwe vriendenkring op waar je zowel tijdens als na je studie veel plezier aan kunt beleven. Studeren in een (vaak) nieuwe stad is best spannend, maar wordt op deze manier toch direct een stuk aangenamer. Daarnaast wordt uitgaan in veel gevallen ook een stukje goedkoper ;-)

  • Bijna niet op één hand te tellen
waartevinden

Kennismaken met een vereniging

Je bent inmiddels helemaal enthousiast en wil graag eens kennismaken met een vereniging. Maar hoe gaat dat in zijn werk en waar moet je zijn? Natuurlijk kun je hieronder in het overzicht eens kijken wat Arnhem te bieden heeft qua studie- en studentenverenigingen. Bij veel verenigingen vinden er introducties plaats waarbij je direct kunt kennismaken met medestudenten en leden van de vereniging. Tegen een (vaak) kleine vergoeding kun je je dan aanmelden als lid en ben je het hele schooljaar verzekerd van leuke activiteiten.

Een goede tip bij het vinden van een geschikte vereniging is contact opnemen met een bestaand lid. Vaak vind je deze makkelijk via je studie, de website of Facebook pagina. Vergelijk ook een aantal verenigingen (qua prijs/aanbod van activiteiten/sfeer/e.d.) zodat je de beste keuze kunt maken.

  • Kijk en vergelijk, dan maak je de beste keus

Alle verenigingen op een rijtje:

Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende verenigingen. De activiteiten van studieverenigingen zijn vaak gericht op één of meerdere opleidingen of specifieke groepen studenten.. Die hebben we voor het overzicht meteen even vermeld. Mist er nog een Arnhemse studie- of studentenvereniging in dit overzicht? Laat het even weten door een mail te sturen naar info@arnhemstudiestad.nl, dan zetten we hem erbij.

Algemeen:

Studentenvereniging CREAS

Studentenvereniging Betula Pubescens (christelijk georiënteerd)

Studentenvereniging Ichthus (christelijk georiënteerd)

Studentenvereniging Muze


Hogeschool van Arnhem en Nijmegen:

Studentenvereniging Lokaal '99

Studievereniging FS HAN (Accountancy, Bedrijfseconomie, Fiscaal Recht en Economie en Financial Services Management)

Studievereniging Trifonius (Bouwkunde)

Studievereniging HAN Racing Team (Automotive)

Studievereniging Xtend (ICA)

Studievereniging Amoras (Engineering)

Studievereniging Fides (HBO rechten)

Studievereniging Meesterlijk (PABO/ALPO/ALO)

Studievereniging CEnter (Instituut International Business & Communication)


Hogeschool Van Hall Larenstein:

Studentenvereniging Arboricultura

Studentenvereniging Quercus

Studievereniging LaarX (Bos- en Natuurbeheer)

Studievereniging Terra Partum (Tuin- en Landschapsinrichting en Management van de Leefomgeving)

Studievereniging Ambrosia (internationale studenten van alle opleidingen)

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×