WORKSHOPS SCC 2023
Open menu
Arnhem studiestad - SCC22 workshops

WORKSHOPS SCC 2023

TAKE THE FUTURE INTO YOUR OWN HANDS!

Workshop 1: Creativiteitstechnieken

Hoe krijg je snel nieuwe ideeën? Op welke manier krijg je jouw groep snel in de creatieve modus? Tijdens deze workshop word je in een half uur bijgepraat door een expert op dit gebied. Je leert een aantal technieken over hoe je in een groep het beste kunt omgaan met ideeënvorming en waarmee je snel resultaat kunt boeken.

Schrijf je in!

Workshop 2: Lean Canvas

In deze workshop leren we je hoe je de (sociaal-)economische kant van je opdracht moet uitwerken. Denk aan vragen als: wat gaat het kosten en wat gaat het opleveren. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om de sociale- en omgevingsfactoren. In een half uur word je meegenomen in het Lean Canvas, een handig hulpmiddel die jouw groep kan gebruiken om je bedrijf of project op één pagina in beeld te brengen.

Schrijf je in!

Workshop 3: Persona’s

Hierbij staat de vraagt centraal: voor welke doelgroep ontwikkelen we ons product? De persona-techniek is een mooi hulpmiddel om in beeld te krijgen voor wie je aan het werk bent. Hoe denkt die persoon en welk probleem los je voor die persoon op? Door een aantal portretten te maken van je doelgroep, krijg je goed grip op welke keuzes je moet maken. De persona’s zijn ook geschikt om te gebruiken in de presentatie voor de jury. In een half uur leren we je hoe je deze techniek kunt toepassen.

Schrijf je in!

Workshop 4: Pitchen

Hoe overtuig je de jury met een korte pitch? Wat vertel je wel en wat kan je beter weglaten? Hoe bereik je het hart van de jury en de zaal? En hoe zorg je ervoor dat je niets vergeet? Deze onderwerpen worden in een half uur uitgelegd en met goede en slechte voorbeelden geïllustreerd.

Schrijf je in!

Workshop 5: Financiën

“Zonder geld geen plan!” Een plan zonder check op financiële haalbaarheid komt slecht over bij een jury. Daarom bieden we je een korte workshop aan over de financiële kant van het plannen maken. Dit is eigenlijk een vervolg op de workshop Business Model Canvas. Daar heb je ook al nagedacht over kosten en opbrengsten. Maar nu helpen we je op weg om je plan aan te scherpen: Hoeveel kost een start van je project en waar haal je dat geld vandaan? Wat zijn je investeringen? Wanneer ga je wat verdienen? Hoeveel kost een werknemer? Wie helpt je op weg? Hoe kan je kosten drukken? Met wat simpele aanwijzingen van onze deskundige, maak je je plan realistisch en financieel geloofwaardig!

Schrijf je in!

Ontmoet experts: financieel adviseur, opdrachtgever, sociale ondernemer

Weet je het even niet meer? Heb je een impuls nodig van een expert? Kom je niet uit de financiële kant van je opdracht? In de wandelgangen van Rozet lopen een aantal opdrachtgevers en financieel adviseurs rond. Je kan als groep of als groepslid een korte afspraak boeken, zodat je weer verder kunt.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×