SCC 2023 23 & 24 November
Open menu
Student City Challenge 2023

SCC 2023 23 & 24 November

Student City Challenge 2023

Arnhem Studiestad organiseert (na diverse succesvolle edities) opnieuw de Student City Challenge in Arnhem. Het ultieme evenement voor changemakers!

Arnhemse studenten hebben een aantal dingen gemeen. Eén daarvan is de toekomst. Maak jij je ook wel eens zorgen over het leven, studeren en werken in de stad? Tijdens deze 2-daagse gaan we in groepen aan de slag met uitdagingen van de stad, denk daarbij aan:

  • Ontdek studentenhuisvesting
  • Ontdek hotspots
  • Deel schone energie

Een ding is zeker: nietsdoen is geen optie!

Tijdens de Student City Challenge werk je dus samen met andere Arnhemse studenten aan uitdagingen die invloed hebben op jouw dagelijks leven.

De Challenge begint met een kick-off op maandagavond 20 november (17-19 uur). Het event zelf is op donderdag 23 november (15-22 uur) en op vrijdag 24 november (9-17 uur).

Een team van toegewijde professionals is deze dagen aanwezig om jou te coachen tijdens deze Challenge. Diverse workshops helpen je om met ideeën en oplossingen te komen. De studenten met de drie beste ideeën ontvangen geldprijzen, evenals de kans om aan jullie oplossing vervolg te geven met ondersteuning van coaches (Start Club Arnhem) en financiële support.

SCHRIJF JE NU IN!

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Ben jij klaar voor de uitdaging en durf jij de toekomst in eigen hand te nemen?
Meld je aan!

Arnhem Studiestad - blogs

Tweetalig evenement

Jij en je medestudenten zullen als een multidisciplinair team samenwerken tijdens het project. Afhankelijk van de samenstelling van het team wordt er in het Nederlands of Engels gecommuniceerd. De workshops worden in het Nederlands gegeven, maar er wordt gezorgd voor een Engelse vertaling.

business-indoors-man

Coaches

Wil je leren van de besten? Profiteer van ervaren coaches die je helpen, ondersteunen, adviseren en de juiste vragen stellen. En zo jouw team naar succes leiden!

Arnhem studiestad - SCC22 jury

Jury

Gedurende het event presenteer je twee keer voor de jury. Op donderdag presenteer je je idee, op vrijdag jullie oplossing!

De juryleden weten waar een Challenge om draait en zijn nieuwsgierig naar jullie ideeën en oplossingen, en voorzien jullie van tips & tops. Er wordt ook een workshop 'pitchen' aangeboden, zodat jij goed voorbereid wordt op dit moment.

Arnhem studiestad - SCC22 programma

PROGRAMMA

Tijdens de kick-off op 20 november geven de opdrachtgevers pitches over de verschillende challenges. Nadat je groepjes hebt gevormd met mede-studenten, ga je aan de slag als team! Op donderdag 23 en vrijdag 24 november volg je workshops en werk je samen aan een oplossing. Deze pitch je aan het einde bij de jury.

Arnhem studiestad - SCC22 Hybride samenleving

Thema's

Je gaat samen met andere studenten uitdagingen aan die je dagelijks leven beïnvloeden. Tijdens de kick-off zijn de opdrachtgever aanwezig om toelichten te geven op hun opdracht, waarna je een keuze maakt. De thema's zijn: ontdek studentenhuisvesting, ontdek hotspots en deel schone energie.

Arnhem studiestad - SCC22 locatie

Locatie

Ook dit jaar vindt de Student City Challenge weer plaats in Rozet in Arnhem.

Wanneer: 20, 23 en 24 november 2023 
Waar: Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem 
Kosten: Gratis! 

Arnhem studiestad - SCC22 prijzen

Prijs

De teams met de 3 beste ideeën gaan naar huis met de volgende prijzen:  

  • 1e prijs: € 750  
  • 2e prijs: € 500 
  • 3e prijs: € 250 

194874949_4284108408295619_4535652470621947928_n.jpeg

Terugblik 2021

Tijdens de Student City Challenge 2021 werkten studenten van de verschillende hogescholen samen aan een prototype, om dit later te presenteren aan een vakjury. Uiteraard onder begeleiding van een team van topcoaches! Bekijk de aftermovie van de Student City Challenge 2021 op deze pagina!

SCC blanco
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×