SCC 2022 13 & 14 Oktober
Open menu
Header SCC 22 wit

SCC 2022 13 & 14 Oktober

Student City Challenge 2022

Het ultieme evenement voor changemakers. Omdat we zo niet verder kunnen!

Maak je je wel eens zorgen? Over willekeurige dingen of over zaken die moeilijk of ingewikkeld zijn? Of misschien wel beide?

"Is dit hoe het studentenleven nu is? Komt het ooit weer terug naar normaal? Hoe vind ik een kamer? Of een baan? Wat is mijn plek in de maatschappij? Hoe ga ik mijn studie betalen? Kan ik ooit een huis kopen? Wat staat ons te wachten met onze planeet?"

Arnhemse studenten hebben een aantal dingen gemeen. Eén daarvan is de toekomst. Niemand weet wat die zal brengen. Maar hij komt eraan. Dag na dag. Dus nietsdoen is geen optie.

Na diverse succesvolle edities organiseert Arnhem Studiestad opnieuw een hackathon: de Student City Challenge Arnhem. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt op 13 en 14 oktober, werk je samen met andere studenten aan uitdagingen die invloed hebben op jouw dagelijks leven:

  • Diversiteit en inclusie
  • Hybride Samenleving
  • Wonen
  • Klimaatverandering

We bieden je 2 dagen op een geweldige locatie met een team van toegewijde professionals en een programma dat je zal inspireren om met oplossingen te komen waarvan je nooit had gedacht dat ze mogelijk waren. De studenten met de 3 beste ideeën ontvangen verschillende prijzen en maken kans op een Orion coaching voucher ter waarde van € 2.500, een stage bij Innovate community en coaching van Startclub Arnhem.

SCHRIJF JE IN!

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees snel. Denk ook na over waar je echt gefrustreerd over bent met betrekking tot de 4 thema's. Frustraties? Ja! Echte menselijke zorgen en problemen, bij voorkeur degene die je kunt beïnvloeden. Hoe specifieker, hoe beter. Want wij geloven dat de beste oplossingen ontstaan wanneer we ons echt betrokken voelen bij het probleem. Vertrouw ons, dit zal werken. Ben jij klaar voor de uitdaging? En durf je de toekomst in eigen hand te nemen? Meld je aan!

Arnhem Studiestad - blogs

A BILINGUAL EVENT

Jij en je medestudenten zullen als een echt multidisciplinair team samenwerken tijdens het project. Afhankelijk van de samenstelling van het team wordt er in het Nederlands of Engels gecommuniceerd. De workshops worden in het Engels gegeven, maar de presentaties kunnen ook in het Nederlands zijn.

StudentStartupPitch

THE BEST COACHES

Wil je leren van de besten? Profiteren van meer dan 20 jaar ervaring die je zelf nog niet hebt? Heb je hulp nodig om georganiseerd te blijven? We hebben een geweldig team van professionals die dienen als coaches. Ze geven advies, bieden ondersteuning en stellen de juiste vragen om jouw team naar succes te leiden.

Arnhem studiestad - SCC22 jury

Pitch jouw concept aan een jury en win!

Aan het einde van het evenement presenteren jij en je team jullie concept aan een echte jury en krijg je de kans om een geweldige prijs te winnen! Deze mensen weten waar een startup om draait en zijn nieuwsgierig naar jullie ideeën. Er zal een workshop over 'pitchen' zijn, zodat je goed voorbereid zult zijn.

De 3 winnende teams ontvangen een van de volgende prijzen: 1e prijs: € 1.500 2e prijs: € 750 3e prijs: JBL-soundbox

Als je na het evenement verder wilt werken aan je oplossing, maak je kans op het winnen van een Orion coaching voucher ter waarde van € 2.500, een stage bij de Innovate community en coaching door Startclub Arnhem.

Arnhem studiestad - SCC22 workshops

Workshops


Benieuwd naar de workshops waar je dit jaar aan kunt deelnemen tijdens de Student City Challenge? Bekijk ze op deze pagina.

Arnhem studiestad - SCC22 programma

STUDENT CITY CHALLENGE 2022 PROGRAM

Ben je benieuwd wat er op 13 en 14 mei op het programma staat? Ga naar deze pagina en ontdek het inspirerende programma.

194874949_4284108408295619_4535652470621947928_n.jpeg

Student City Challenge 2021

Tijdens de Student City Challenge 2021 werkten studenten van de verschillende hogescholen samen aan een prototype, om dit later te presenteren aan een vakjury. Uiteraard onder begeleiding van een team van topcoaches! Bekijk de aftermovie van de Student City Challenge 2021 op deze pagina!

Arnhem studiestad - SCC22 Hybride samenleving

Thema's

Samen met andere studenten uitdagingen aangaan die je dagelijks leven beïnvloeden. Thema's tijdens Student City Challenge 2022 zijn 'Diversiteit en inclusie', 'Hybride samenleving', 'Huisvesting' en 'Klimaatverandering'. Geïnspireerd om met deze thema's aan de slag te gaan? Sign up here!

Arnhem studiestad - SCC22 locatie

Locatie

Ook dit jaar vindt de Student City Challenge weer plaats op een inspirerende locatie, Rozet. Zorg dat je erbij bent!

Arnhem studiestad - SCC22 prijzen

Prijs

De studenten met de beste 3 ideeën gaan naar huis met diverse prijzen en maken kans op een Orion coaching voucher ter waarde van € 2.500, een podium bij Innovate community en coaching door Startclub Arnhem.

ALGEMENE INFORMATIE

Wanneer: 13 en 14 oktober 2022

Waar: Rozet

Kosten: Gratis!

Schrijf je hier in

After movie Student City Challenge 2021

STUDENT CITY CHALLENGE 2022 IS POWERED BY

Partners_SCC22

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×