Intro 2021 - 2022
Open menu
NYE2019

Intro 2021 - 2022

Leer de studie- en studentenverenigingen alvast kennen!

Leuk dat je komend studiejaar naar Arnhem komt! Natuurlijk leven we op dit moment in een gekke periode en gaan veel dingen nét even anders dan anders. Dat merken we ook bij de intro van het nieuwe jaar. Waar er voorheen diverse feestjes (groot en klein) werden georganiseerd en je met honderden studenten van verschillende studies en scholen bij elkaar kwam, is het dit jaar veelal kleinschaliger georganiseerd. Voor studie- en studentenverenigingen is het dus ook net even wat lastiger om contact te maken met nieuwe eerstejaars studenten. Vandaar dat we vanuit Arnhem Studiestad deze pagina in het leven hebben geroepen om verenigingen de kans te geven om van zicht te laten horen ;-)

Het is geen volledige lijst, dus mocht je benieuwd zijn naar welke verenigingen er nog meer te vinden zijn in Arnhem dan verwijzen we je graag door naar dit mooie overzicht.

SV Amoras

amoras

Sv Amoras is dé studievereniging voor de Academie van Engineering en Automotive op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hieronder vallen de opleidingen: Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Industrial Power Systems, Embedded Systems Engineering, Technische Bedrijfskunde en Automotive

Het doel van deze studievereniging is je medestudenten binnen jouw opleiding en daarbuiten, bij de andere opleiding van de Academie, te leren kennen. Naast contact leggen met medestudenten, zorgen we er ook voor dat je meer kennis krijgt over je vakgebied en de bedrijven daarin.

Daarnaast werkt de vereniging intensief samen met het bedrijfsleven. Als vereniging willen wij de studie van onze leden naar een hoger niveau tillen. Dit wordt gedaan door middel van het organiseren van verschillende activiteiten. Zo zijn er borrels en feesten, maar ook externe activiteiten zoals excursies naar bedrijven.

https://www.svamoras.nl/


SV Muze

svmuze

S.V. Muze is dé culturele studentenvereniging van Arnhem. Stap uit je eigen bubbel en leer studenten kennen die iets anders doen dan jij tijdens onze leuke activiteiten. Creatieve workshops, discussieavonden, boekenborrels, spelletjesavonden en cultureel speeddaten; we doen het allemaal en meer! Onze activiteiten vinden over het algemeen plaats op woensdagavond bij Arnhems Boeken Café ABC Libertas. Er zijn geen verplichtingen en je bent welkom als je student bent die woont of studeert in regio Arnhem. Lidmaatschap kost 40 euro voor een heel jaar en 20 euro voor een halfjaar. Wil je gewoon een keer meedoen aan een losse activiteit? Dat kan ook, voor slechts 2 euro ben je van harte welkom!

Onze website vind je op: svmuze.nl


SV Fides

svfides

Onze opleiding, HBO-Rechten leidt studenten in 4 jaar tijd op tot juristen die op een breed vlak inzetbaar zullen zijn. Hierbij is het van belang om te weten hoe het recht in de praktijk wordt toegepast en uitgevoerd. Als jurist in spe is het handig om een netwerk op te bouwen en de juiste kennis en connectief te hebben. SV Fides helpt bij het opbouwen en ontwikkelen hiervan. Wij zijn er niet alleen voor de informele activiteiten, zoals borrels en uitjes, maar ook voor de formele activiteiten. Lid zijn van SV Fides brengt dan ook vooral gezelligheid met zich mee. Uiteraard organiseren we ook een introductieweek, dus meld je hier vooral voor aan!

Link naar de website: www.svfides.nl


CREAS

creas

De website vind je op www.creas.net


Lokaal '99

Lokaal ’99 is dé ontmoetingsplaats voor alle faculteiten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit is dus ook ‘the place to be’ voor je kopjes koffie in de tussenuren of een lekker koud biertje na een lange dag les. Lokaal ’99 is het Campuscafé centraal gelegen op de Arnhemse campus van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ons campuscafé wordt geheel gerund door vrijwilligers van de Studentenvereniging Campuscafé Lokaal ’99, zo houden wij de prijzen laag en de gezelligheid hoog. Ons motto is niet voor niks “voor studenten, door studenten”.

Onze website: https://lokaal99.nl

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×