Blog
Open menu
waarlaatikmijnbezoek3

Waar laat ik mijn bezoek?

Ilja's favoriete activiteiten in Arnhem met verschillende soorten bezoek Tags: uitgaan, dagje uit
Ilja

Als je voor het eerst op jezelf woont, wil iedereen komen kijken. Vriendinnen, ouders, je zusje,  vriendinnen van je ouders en van je zusje, wellicht een tante of collega. Toegegeven, velen houden het bij die eeuwige belofte, zoals dat altijd gaat. Toch heb ik in de ruim 2 jaar die ik nu in Arnhem woon, aardig wat bezoek “van buitenaf” over de vloer gehad.

Gelukkig is er in Arnhem voor iedereen wel wat te doen, zodat ik iedereen ook weer op tijd mijn kamer uit kan jagen. Je weet wel, voordat ze ontdekken dat het er alleen op het éérste gezicht schoon en opgeruimd uitziet. Hieronder vertel ik over mijn favoriete activiteiten in Arnhem met verschillende soorten bezoek.

Met mijn vriendinnen ga ik winkelen in het centrum. We doen een drankje bij café Stella by Starlight, waar elke woensdagavond een jamsessie wordt gehouden door studenten van het conservatorium. Als we er echt voor gaan, gaan we daarna naar Wodka Woensdag bij café The Move.

Mijn moeder neem ik mee naar het Modekwartier in Klarendal, waar pas afgestudeerde modeontwerpers hun eerste eigen zaakje beginnen tussen van die hipsterachtige “spullenwinkels” waar je vooral erg hebberig van wordt. We kopen er nooit wat, maar het is er een stuk leuker etalageshoppen dan bij de grote ketens in het centrum. Na het Modekwartier lopen we vaak nog even de Steenstraat op en neer. Een multiculturele straat vol Turkse bakkertjes, ouderwetse modeltreinwinkels en postzegelverzamelaars, tweedehandswinkels, wijnkenners en een spellenwinkel waar je bij elke vraag die je stelt, een demo-versie voor je neus krijgt om te spelen.

waarlaatikmijnbezoek

Met mijn vriendje ga ik picknicken in het prachtige Sonsbeekpark voor mijn deur, een drankje doen op de Rijnkade, en daarna een voorstelling zien in de Stadsschouwburg of in één van de kleinere, betaalbaardere theaters (Huis Oostpool, Theater aan de Rijn, Posttheater, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Op mijn verjaardag fietsten we naar de Hoge Veluwe en bezochten daar mijn favoriete museum Kröller Müller, met vooral een heel mooie beeldentuin.

Als mijn vader langskomt, is dat meestal om te klussen. Dan bedank ik hem door wat lekkers te koken. Voor de echt grote klussen zijn er bovendien aardig wat betaalbare eetgelenheden. Met dank aan Social Deal lukt het me bijna altijd om betaalbaar ergens te gaan eten waar ik anders nooit kom. Staan er even geen leuke bonnen online, dan zijn er altijd nog Dadawan en Zappa’s. Die laatste is naar mijn mening beter dan Happy Italy, want het is kleiner, de akoestiek is rustiger en er druipt net wat minder vet van je pizza.

Met mijn zusje wil ik nog een keer naar een concert in Luxor live, dat is dé manier om met haar te bonden. In de zomer ga ik met haar zwemmen in de Rijn. We nemen het pondje vanaf de Rijnkade, voor een euro of 3 op en neer. Op een regenachtige dag gaan we liever naar Museum Arnhem, waar we met onze studentenkorting allebei goedkoop naar binnen kunnen. De vaste collectie is weinig bijzonders, maar de wisselende tentoonstellingen zijn soms erg bijzonder.

Kortom, tot nu toe is het me altijd gelukt om iedereen op tijd mijn kamer uit te bonjouren, voordat ze een la opentrekken en al mijn troep in hun gezicht explodeert. Maar tips blijven welkom, met name slecht weer-tips!

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×