Blog
Open menu
Blog-Vier goede redenen om een open dag te bezoeken

Vier goede redenen om een open dag te bezoeken

Waarom het bezoeken van een open dag de moeite waard is Tags:

Dat Arnhem een gezellige en populaire studentenstad is heb je op deze site, of in het echt, vast al ontdekt. Het aanbod van studies in Arnhem is groot en divers. Nice zul je zeggen, maar de vele keuzemogelijkheden kunnen ook leiden tot keuzestress. Welke studie en welke school past nou echt bij jou? Dat is lastig kiezen op basis van folders of websites. Je moet het ervaren.

Dus kom van die bank af en ga op onderzoek uit. Hieronder vind je 4 redenen waarom het de moeite waard is om een open dag te bezoeken.

 1. Op open dagen kan je de sfeer proeven
  Elke school heeft zijn eigen identiteit. Die voel je al bij binnenkomst. Sta hier ook even bewust bij stil. Hoe voelt het om hier te zijn? Welke mensen lopen hier rond en zou ik hiertussen passen? Zijn de docenten enthousiast en makkelijk benaderbaar? Dat zijn vragen die je alleen kan beantwoorden door de school te bezoeken.
 2. Een open dag is de kans om al je vragen te stellen
  Je hebt vast vragen waarop je het antwoord niet kan vinden op de site. Een open dag bezoeken is het uitgelezen moment om al je vragen te stellen aan studenten en docenten van de opleiding. Kom meer te weten over de inhoud van de studie, de vakken, de stages, enz. Stel van tevoren een vragenlijstje op en durf kritisch te zijn. Het is tenslotte een belangrijke keuze die je maakt.
 3. Ga proef studeren tijdens meeloopdagen
  Een open dag bezoeken zal je een eerste indruk geven van een studie. Het is te kort om de opleiding echt goed te leren kennen. Besef ook dat er een promotie element in zit. Gelukkig bieden veel Arnhemse scholen ook de mogelijkheid om een dag te komen ‘proef studeren’. Een tip is om te starten met het bezoeken van een aantal open dagen. Selecteer vervolgens 1 of 2 opleidingen waar je voorkeur naar uitgaat. Door een dagje mee te lopen, kan je echt ervaren hoe de lessen gegeven worden.
 4. Zijn er toekomstige ontwikkelingen die impact hebben op jouw opleiding?
  Stel je op de hoogte over mogelijk toekomstige ontwikkelingen. Deze kunnen op veel gebieden zijn. Staat er bijvoorbeeld een verhuizing van de opleiding gepland of een fusie van scholen, wijzigt er de komende jaren nog wat in het curriculum, enz. Deze ontwikkelingen staan vaak nog niet vermeld in een folder of op een site, maar kunnen wel belangrijk voor jou zijn.

‘Ook bij de keuze van een studie geldt, volg je hart, dan klopt het.’

Veel open dagen worden georganiseerd in de periode van februari tot juni. Je vindt ze op de website van de school. Hier vind je alle Arnhemse scholen bij elkaar. Juist om keuzestress te voorkomen is het fijn als je ruim de tijd hebt om je te oriënteren. Ga samen met je ouders of vrienden en bezoek niet alleen de school, ga ook op ontdekking in het gezellige en veelzijdige Arnhem. Pak nu je agenda erbij en hup, inplannen maar die open dagen.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×