Blog
Open menu
OndernemerLIVE

Terugblik OndernemerLIVE 2017

Ilse nam een kijkje op dit evenement Tags: ondernemerlive, werken
IlseGeilen

Afgelopen donderdag nam ik een kijkje bij hét business event van de regio Arnhem: OndernemerLIVE. Het tweedaagse event vond plaats in De Melkfabriek in Arnhem. Een ruime en ook mooie locatie met veel mogelijkheden. Hier kon je de stands langs van verschillende bedrijven, workshops volgen, ondernemers ontmoeten en nog veel meer.

Nu denk je misschien: ‘Leuk allemaal wat je hier zegt, maar dit is toch totaal oninteressant voor studenten?’ Ik kan begrijpen dat het misschien wat onaantrekkelijk klinkt voor studenten, maar na er zelf wat tijd te hebben doorgebracht is dit zeker wél een evenement voor studerenden. Daarom hier 5 redenen waarom OndernemerLIVE een geschikt evenement is voor jou.


headerblogONTMOETEN

OndernemerLIVE is meer dan geschikt om mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en ervaring op te doen. Misschien heb je als student zijnde wel prangende vragen over het bedrijfsleven en dan is dit de perfecte plek ze te stellen! Of heb je vragen voor een specifiek bedrijf/ondernemer, dan is dit het goede moment je moed te verzamelen en er gewoon op af te stappen. Vaak staan ondernemers meer dan open voor je vragen en wie weet leidt het tot een inspiratievol gesprek - of zelfs een stage ;)


PRETTIGE SFEER

Zoals ik al eerder benoemde is dit de perfecte plek je kennis over het bedrijfsleven of een bepaald bedrijf uit te breiden. Natuurlijk kan dat ook op andere gelegenheden, maar het fijne aan OndernemerLIVE is dat er een prettige sfeer gecreëerd wordt. Ik persoonlijk vind het namelijk best spannend om op mensen af te stappen en vragen te stellen, maar door de prettige en informele sfeer vond ik dat ditmaal geen probleem. Ik durfde veel meer dan ik normaal zou durven.


INRICHTING

Ook al heeft dit verder niks te maken met de inhoud van OndernemerLIVE, het draagt wel enorm bij aan de sfeer die er gecreëerd wordt. Wat zeker de moeite waard is om te benoemen is een stukje van de bovenverdieping van De Melkfabriek waar een fijne huiselijke sfeer hing. Hier kon je rustig een-op-een gesprekken voeren zonder gestoord te worden door factoren van buitenaf. Omdat het zo ‘weg’ van alle drukte is, heeft het ook een rustgevend effect. 

Je kon heerlijk wegzakken in de lekkere banken van kringloopwinkel 2Switch, die allemaal kleine huiskamertjes naast elkaar hadden gemaakt. In zo’n ontspannen sfeer kom je toch vaak tot andere gesprekken dan bijvoorbeeld in een rumoerige ruimte met allemaal identieke biertafels. En naast een interessant gesprek voeren kon je ook met een schuin oog inspiratie opdoen voor een nieuw interieur, want alle neergezette banken/stoelen/tafels zijn gewoon te koop bij 2Switch. Nu we het toch over kringloopwinkels hebben: onlangs verscheen dit blog over een aantal goedkope oplossingen voor je interieur. 


ETEN & DRINKEN

Ontken het of niet, maar eten en drinken is nu eenmaal een van de primaire levensbehoeften van de mens. Vandaar ook dat we er stiekem altijd naar opzoek zijn. Gelukkig voldeed OndernemerLIVE meer dan genoeg aan deze behoefte. Overal kon je wel iets eten of drinken. Het maakte niet uit of je kleine of grote honger had, er was voor ieder wat wils. Helaas heb ik het zelf niet kunnen doen, maar er was ook nog de mogelijkheid tot live-cooking, wat op zichzelf al een hele ervaring is. Dat is dus zeker iets voor de volgende keer!


DOEN! DOEN! DOEN!

Wie denkt dat een evenement als OndernemerLIVE alleen maar ‘saai’ luisteren is, heeft het grondig mis. Op OndernemerLIVE was meer dan genoeg te doen. Zo kon je deelnemen aan een van de vele side-events en workshops. Verder kon je ook je eigen sticker creëren met wie jíj nu bent. Dit kon zijn als mens of als bedrijf, maar ongeacht toch interessant om over na te denken. Ook kon je nog een foto nemen met het bekende ‘pakje’ uit de film ‘Alles is Liefde.’ (een absolute must voor Carice van Houten fans) Verder viel er ook nog wat te winnen. Van de prijs voor Arnhemse ondernemer 2017, tot cadeaukaarten variërend van 5 tot 50 euro. (uitgereikt door: Dit is PAS Arnhem) Meer dan genoeg te doen – en te winnen! – dus.

Ik hoop dat jullie door dit artikel een beeld hebben gekregen van dit mooie event. Natuurlijk is er nog véél meer te beleven dan ik nu heb kunnen bespreken, maar dan blijft er nog genoeg over om volgend jaar zelf te ontdekken! Mocht het nu bij je zijn gaan kriebelen, en baal je dat je dit event gemist hebt? Niet getreurd! Er komt ook in 2018 weer een editie van OndernemerLIVE.

En wie weet tot ziens!


Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×