Blog
Open menu
DSC_0307 (1).jpg

De juffen en meesters van Sv Meesterlijk

In gesprek met de studievereniging van de HAN PABO Tags: studievereniging, studeren, HAN, PABO
Profielfoto_AS

‘Stilte aub, allemaal even zitten en ogen richting het bord’. Deze zin heb je vroeger vast vaak gehoord op de basisschool. Op de PABO (onderdeel van de HAN) hoor je dit een stuk minder, maar vind je wel de basisschooldocenten van de toekomst! Voor deze editie van gesprekken met Arnhemse studie- en studentenverenigingen spraken we met Sv Meesterlijk.

Als de Google Meet start vinden we Kimberley Lombardo (24) tegenover ons. Vanaf schooljaar 2020-2021 is ze de nieuwe voorzitter, maar voor nu draagt ze de functie van ‘commissaris extern’ met veel trots. In de praktijk houdt het vooral in dat ze zich bezighoudt met de socials en samenwerkingen met...je raadt het waarschijnlijk al...externe partijen.

Het bestuur van Sv Meesterlijk bestaat uit zes personen en samen zijn ze aanvoerder van ruim 500 leden. De studievereniging bestaat uit twee locaties: Nijmegen en Arnhem. Ruim 100 van de leden vind je in Arnhem. Als je een aantal steekwoorden zou mogen gebruiken om Sv Meesterlijk te omschrijven, dan zou je uitkomen op: gezellig, actief en educatief.

Dat laatste komt vooral terug in de activiteiten die georganiseerd worden. Het komt regelmatig voor dat er een interessante spreker uit het werkveld wordt uitgenodigd om te komen vertellen over een specifiek onderwerp wat relevant is voor PABO-studenten. Niet zelden wordt zo’n ‘college’ gewoon in de kroeg georganiseerd. De perfecte combinatie van inhoud en gezelligheid.

IMG_8627 (1).JPG

Daarnaast worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje Berlijn, een Kinderboeken-bal of een studietrip naar Praag om daar een aantal basisscholen te bezoeken.

Kimberley geeft aan dat het er komend schooljaar wat betreft de intro wel iets anders uitziet dan normaal. Deze keer wordt deze online georganiseerd. Er is een nauwe samenwerking met de HAN, dus als het gaat om de introductie voor nieuwe (potentiële) leden wordt er rekening gehouden met de maatregelen die de school neemt. Wel staat er een gezellige kennismakings-picknick gepland op een mooie locatie in de stad.

Nieuwe leden kunnen zich het hele jaar door inschrijven. Mocht je dus aan de PABO (gaan) studeren en je wil je de eerste maanden eerst nog even focussen op je studie: geen nood! Haak gewoon eens aan tijdens één van de leuke activiteiten die Sv Meesterlijk organiseert in Arnhem. Er wordt ook veel samengewerkt met andere verenigingen, dus voordat je het weet heb je een prima gevarieerde vriendenkring opgebouwd!

Wil je meer weten over Sv Meesterlijk of je meteen aanmelden? Ga dan even naar de website en hou de sociale kanalen (Instagram / Facebook) in de gaten.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×