Blog
Open menu
svmuze bubbel

Bij Sv Muze breek je uit je bubbel

Een kennismaking met de jongste studentenvereniging van Arnhem Tags: studentenvereniging, kennismaken

Het is vrijdagochtend, een uur of half elf. We hebben bij Hogeschool ArtEZ afgesproken met Vera en Joska, bestuursleden van Arnhems jongste studentenvereniging Sv Muze. Nog voordat we aan dit gesprek kunnen beginnen worden we vriendelijk verzocht het pand weer te verlaten omdat er op dit moment ‘geen activiteiten’ plaatsvinden. Oeps, even vergeten dat gisteravond was besloten om alle scholen per direct te sluiten en we dus een andere locatie moeten zoeken. Het is voor iedereen nog even wennen…


Dit biedt meteen de kans om naar het thuishonk van de vereniging te verkassen: Arnhems Boeken Café Libertas, midden in het centrum. Gewapend met een kopje thee, koekje en een fijne sfeer kunnen we ein-de-lijk aan de kennismaking beginnen. Een kennismaking met de eerste officiële studentenvereniging vanuit ArtEZ (maar iedere student kan zich aanmelden!) in Arnhem.


sv muze kennismaking


Een beetje ervaring, een boel creativiteit  

Vera Verkooijen (24, voorzitter) en Joska Janssens (19, secretaris) volgen beide de opleiding tot Docent Theater en zitten in het eerste jaar. Ervaring in besturen heeft Vera opgedaan bij een vorige vereniging. Ze miste ‘iets’ binnen haar huidige studentenleventje in Arnhem, een bepaalde vibe. Wat is er nu mooier dan zélf de kans te grijpen om een vereniging te starten die je zelf kunt vormgeven? Dat idee sprak Joska ook aan. Samen met Marijn Drabbe (penningmeester) werd een krabbel gezet onder de oprichting van Sv Muze.


De vereniging draait om elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen, in de breedste zin van het woord. Verwacht geen nachtenlange bierverslindende doorzak-sessies, maar activiteiten die meer geënt zijn op inhoud. Jezelf ontwikkelen, zowel persoonlijk als cultureel. Het is daarom niet gek dat we in dit café zijn neergestreken, tussen honderden boeken. Veel activiteiten vinden op dit moment ook plaats op deze locatie. Het is een ruime, prettige plek waar je gemakkelijk even low-key naar binnen stapt.


sv muze activiteit


Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Dit laatste is ook wat de vereniging belangrijk vindt. Iedereen is welkom om aan te sluiten. Zowel nationale als internationale studenten. Of je nu studeert aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ROC Rijn IJssel, Van Hall Larenstein of natuurlijk ArtEZ: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Op dit moment telt Sv Muze ruim 10 leden en een aantal ‘aspirant leden’. Zij kunnen meedoen aan een gevarieerd aanbod activiteiten: van een podcast-wandeling in Sonsbeek Park tot aan een toetjes buffet bij Libertas (zelf je toetje meenemen aub). 


Joska vertelt enthousiast over de ‘culturele speeddate’, één van de eerste activiteiten die Sv Muze organiseerde. De opkomst was opvallend hoog, dus er viel genoeg te bespreken. Doel van deze speeddate is niet om er een relatie uit te slepen, maar meer om elkaar te vertellen over een boek wat je onlangs hebt gelezen en waar je verslingerd aan bent geraakt. Joska heeft diezelfde avond nog een boek gekocht wat werd aangeraden door een gesprekspartner. 


#breekdebubbel en op naar de 30 leden

Vera en Joska zitten bomvol energie en hebben de ambitie om deze studentenvereniging tot een groot succes te maken. Plannen voor komend jaar? “Professioneler worden, een website bouwen, meer aanwezig zijn op andere scholen en als het even kan de 30 leden aantikken”. Met de ambitie en creativiteit zit het wel goed! Ben je geïnteresseerd in de activiteiten die Sv Muze wekelijks organiseert (ook in deze periode), hou dan hun Facebook pagina en Instagram profiel in de gaten!


Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×