Blog
Open menu
pubescens2

Betula pubescens staat voor diepgang en ontwikkeling

Een mooi gesprek met deze christelijke studentenvereniging Tags: betula pubescens, studeren, studentenvereniging
Profielfoto_AS

In onze rondgang langs de Arnhemse studie- en studentenverenigingen spraken we dit keer met Betula pubescens. Deze christelijk georiënteerde studentenvereniging is kleinschalig, maar daarom zéker niet minder gezellig en ondernemend. Het is ook meteen één van de oudere verenigingen: bouwjaar 1972. Wat volgt is een gesprek over de historie en het unieke karakter van de vereniging.

Aan de andere kant van het scherm zitten Bente Wilders en Mark Doornenbal. Of anders gezegd: een sjaars en een 6e-jaars. Het contrast had op dat vlak niet mooier kunnen zijn. Dit soort contrasten vind je op meerdere plekken binnen de vereniging. Anders dan bij een studievereniging vind je hier studenten van allerlei verschillende scholen en studies. Deze mengelmoes van HAN, ArtEZ en Van Hall Larenstein studenten zorgen voor een vereniging waarbij de leden worden gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen. Dit zowel op het gebied van geloof als persoon.

Bijbelstudies en bier

Betula pubescens is een christelijke vereniging. Dit komt onder andere tot uiting in de geloofsbelijdenis die je moet onderschrijven voordat je lid wordt. Even heel simpel gezegd: hiermee geef je aan dat je gelooft dat Jezus voor jou gestorven is. Dit wordt voorafgegaan door een Open Maand (in september), gevolgd door een introweekend waarbij je de vereniging en de andere aspirant-leden leert kennen.

De activiteiten die Betula pubescens organiseert zijn bijna net zo gevarieerd als de leden zelf: van diepgaande bijbelstudies waarbij er samen gegeten wordt en iedereen kan vertellen hoe het met hem of haar gaat. Dit zorgt voor een prettige open sfeer, waarna er een verhaal uit de bijbel wordt aangedragen. Wat staat er nu echt? En hoe kun je dit vertalen naar de huidige maatschappij? Het doel is om van elkaar te leren en ook zelf je mening te uiten.

Als het gaat om pure ontspanning, worden er meerdere kampen en feesten georganiseerd in blokhutten. Dit gebeurt niet zelden met broeder- en zuster verenigingen om zo nóg meer gezelligheid te creëren. Hierbij is meer dan genoeg ruimte om te feesten, biertjes te drinken en de dans-skills van de andere leden te checken.

pubescens3

Groeien naar ongeveer 30 á 40 leden

Op dit moment telt de vereniging 21 leden. Er wordt al jarenlang een (hele vriendelijke) concurrentiestrijd gevoerd met Ichthus, de andere christelijke studentenvereniging in Arnhem. Plannen om samen te gaan werken zijn er op dit moment niet, maar Mark en Bente spreken wel de wens uit om door te groeien qua ledenaantal.

Nieuwe leden worden zo optimaal mogelijk betrokken bij alle activiteiten binnen de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan biertjes tappen achter de bar tot het meehelpen bij de organisatie van activiteiten. Ook wonen veel leden bij elkaar in een kast (een studentenhuis), waarbij de binding nóg sterker wordt en je je sociale kring supersnel uitbreidt. Kortom: het is een gezellige boel!

Wil je nu meer weten over de vereniging, de activiteiten of wil je je meteen aanmelden? Bezoek dan zeker even de website en/of de socials (facebook & instagram).

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×