Blog
Open menu
DSC_8775

Batavierenrace

De grootste estafetteloop ter wereld! Tags:

De batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld. Op 30 april begint deze in Nijmegen waar de eerste groep begint. De race gaat van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en de Oude Markt in het centrum van Enschede, naar de campus van de Universiteit Twente waar de finish plaats vindt. Dit jaar is de 50e editie van de batavierenrace, wat een mooi jubileum is. De totale loopafstand is rondom de 175 kilometer en is verdeeld in 25 etappes, waarvan 16 heren- en 9 damesetappes. Elk jaar rennen er rond de 8.500 studenten mee in deze race. Zowel nationaal als internationale studenten!

Na de finish, rond een uur of 18:00, vindt er het grootste studentenfeest plaatst van de Benelux op de campus van Universiteit Twente. Een geweldige gebeurtenis die een ontzettend geweldige sfeer geeft, en een mogelijkheid om te socializen met mensen die je nog ooit eerder hebt gezien, en waarschijnlijk ook niet meer gaat zien.

Over ons team.

Met 6 Arnhemse verenigingen sterk vormen wij 1 groot team wat mee gaat doen aan de batavierenrace. 

De zes verenigingen: sv Amoras, sv Xtend, Lokaal '99, sv Trifonius, Creas en 't Hart. 

Met 111 man gaan wij het gehele weekend een groot feest ervan maken.

25 studenten gaan rennen, 6 studenten begeleiden de renners op de fiets/tandem, 3 studenten besturen de bus gedurende de estafette en 3 studenten navigeren tijdens het rijden.

Daarnaast hebben wij een aantal studenten die het tentenkamp gaan opbouwen op de vrijdag, en een groep studenten die voor iedereen gaan koken.

En niet te vergeten de 11 studenten die dit organiseren zodat dit geweldige team om mee kan doen.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×