Blog
Open menu
BierCreas

6 tips om de introductieweek te overleven

Je kunt vást wat hulp gebruiken ;-) Tags: introductieweek, arnhem, korenmarkt

Deze week is het weer tijd voor de jaarlijkse Intro. Je maakt op allerlei manieren kennis met je mede-studenten, de school en natuurlijk met Arnhem. Voor veel van jullie zal het hier en daar een compleet nieuwe ervaring zijn en kun je dus wel wat pro-tips & tricks gebruiken om deze week tot een succes te maken.

Nummerrrr 1: trek je meest comfortabele schoenen aan

Je denkt nu misschien van 'huh, ik dacht dat we tips voor goede kroegen zouden krijgen?!'. Rustig rustig, die komen straks. We beginnen bij de basics. Je gaat deze week waarschijnlijk véél meters maken, dus is het belangrijk dat je goede schoenen aantrekt. Arnhem en haar bosrijke omgeving staan bekend om de heuvel(tje)s, dan bereid je maar voor!

Nummerrrr 2: neem voldoende geld mee

Als je kennismaakt met je mede-studenten is het natuurlijk gezellig om hier en daar een drankje en hapje te gaan doen. Dan is het natuurlijk handig om vooraf voldoende budget te reserveren zodat je niet ál te veel op de centen hoeft te letten. Het is ook een goed plan om even te checken waar er aanbiedingen gelden voor een voordelig diner of avondje cocktails drinken. Mochten we nog goede tips tegenkomen, dan vind je deze waarschijnlijk op onze Facebook pagina terug.

Nummerrrr 3: zorg dat je een slaapplek regelt

De dagen die je in Arnhem doorbrengt zijn het leukst als je niet op de klok hoeft te letten zodat je je laatste trein niet mist. Er zijn gelukkig ook meer dan genoeg studenten uit Arnhem aanwezig, dus probeer erachter te komen waar je je matje en slaapzak kunt stallen zodat je optimaal kunt genieten van de Introductieweek.

introductieweek1

Nummerrrr 4: weet waar je moet zijn voor de leukste feestjes

De hogescholen hebben als het goed is één of meerdere avondjes gepland waarbij je ergens in de stad met elkaar kunt proosten op een mooie studententijd. Op de overige dagen kun je het best op en rond de Korenmarkt zijn als je op zoek bent naar nóg meer gezelligheid. Veel kroegen en discotheken zijn rondom dit epicentrum gevestigd en je hoeft dus nooit lang te lopen om bij de volgende kroeg of discotheek aan te komen.

Nummerrrr 5: probeer niet bang te zijn

Vaak is het even spannend als je op een nieuwe plek terecht komt. Dit is natuurlijk heel normaal en helemaal niet erg. Waarschijnlijk zijn er nog honderden andere eerstejaars die met dezelfde kriebels rondlopen. De beste manier om hier snel overheen te komen is om je proberen zo open mogelijk op te stellen. Maak een praatje met mede-studenten en stel je even persoonlijk voor aan je mentor (als je die hebt). Je zult zien dat je in no-time de eerste contacten hebt gelegd zodat je de rest van de week altijd iemand hebt om even op terug te vallen.

Nummerrrr 6: genoeg is genoeg

Helemaal leuk, al die activiteiten, feestjes en drankjes tijdens de Introductieweek, maar bedenk goed wat je grenzen zijn. Niemand heeft er wat aan als je net een drankje teveel neemt of met die oude knieblessure een wedstrijdje squatten wil winnen. Uiteindelijk is het doel om een gezellig week te hebben zodat je met extra veel energie aan je studiejaar begint. 

Bonus tip!!!

Was de introductie van je school nou niet helemaal wat je er van had gehoopt? Neem dan eens een kijkje bij onafhankelijke studentenverenigingen

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×