Blog
Open menu
zomer

5 plekken om in de zomer heerlijk buiten te zitten

De zomer breekt weer aan en dan zit je natuurlijk het liefst met je vrienden buiten in de zon. Gelukkig biedt Arnhem allerlei plekken waar dat prima kan en in dit blog geven we je een aantal goede tips. Uiteraard met een Google Maps linkje zodat je direct weet waar je moet zijn.

Sonsbeek Park - Witte Villa (waar?)

Veruit de bekendste en populairste plek is natuurlijk de heuvel naast de karakteristieke Witte Villa in het Sonsbeek Park. Hier heb je alle ruimte om een kleed neer te leggen en met je vrienden een hapje en drankje te doen terwijl je geniet van het mooie uitzicht. Ook zijn er vaak genoeg mensen met een Bluetooth speakertje die de muziek verzorgen, dus je hoeft je niet te vervelen.

Sonsbeek


Musispark (waar?)

Een plek waar je misschien niet 123 aan denkt is het super centraal gelegen Musispark. Tijdens Koningsdag (en -nacht) is dit traditioneel het decor van 8bahn, maar als het lekker weer is kun je je prima vermaken in dit kleine parkje met genoeg gras om een plekje te zoeken. Dit is één van de hidden gems als het gaat om lekker buiten relaxen en daarom is het een goede keus als je niet van de (soms enorme) drukte in Sonsbeek houdt.

Musispark


Sonsbeek Park - Ronde Weide (waar?)

Een andere plek in Sonsbeek is de minder bekende Ronde Weide die iets verder in het bos-gedeelte is gelegen. Hier werd tot voor kort Park Open georganiseerd en biedt een groot grasveld midden in het bos. Voor de mensen die wel lekker naar Sonsbeek willen, maar niét de drukte is dit een prima alternatief. Het is er nooit hutje mutje druk, dus je kunt er ook nog eens redelijk ongestoord een boek lezen.

Ronde Weide


Park Zypendaal (waar?)

Je zou bijna vergeten dat er naast Sonsbeek nóg een groot park in Arnhem te vinden is: Park Zypendaal. Het is er minstens net zo mooi, maar een stuk minder populair als ‘chill locatie’ in de zomer. De enige reden die je hiervoor zou kunnen bedenken is dat het iets verder fietsen of lopen is. Maar dan heb je wel wat: een prachtig grasveld met een mooi uitzicht op het statige Kasteel Zypendaal.

Zypendaal


Rijnkade (waar?)

Als laatste is voor de waterratten onder ons ook nog de mogelijkheid om richting de Rijnkade af te reizen en je bij voorkeur aan de overkant bij één van de piertjes aan de Stadsblokken te settelen. Hier heb je het gevoel alsof je aan het strand ligt (uiteraard wel met enige fantasie), terwijl je alsnog op 5 minuten van huis zit. Ideaal! Dit is een steeds populairder wordende stek voor studenten om te zitten, dus gezelligheid gegarandeerd.

Rijnkade2


(foto's via VVV Arnhem Nijmegen, Heisteeg Fotografie, Omroep Gelderland, Arnhem Direct & IVN)

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×