Sfeer & inspiratie
Open menu
Arnhem Studiestad - sfeer & inspiratie

Sfeer & inspiratie

Inspiratie die jouw studentenleven leuker én makkelijker maakt

Of je nu al studeert in Arnhem, op kamers zit, op zoek bent naar een kamer, aan het oriënteren bent op een studie of bijna gaat afstuderen, er zijn een hoop onderwerpen waar je vragen over kunt hebben en tips en inspiratie voor kunt gebruiken. Denk aan thema's als studeren, wonen, vrije tijd & activiteiten, studie- & studentenverenigingen, Arnhemse Leeragenda en Arnhem en de regio.
Deze inspiratie vind je hier, onder de vlogs en blogs van en voor onze studenten. 

Ook als je een idee wilt krijgen van de sfeer van het studentenleven in Arnhem, ben je hier op de juiste plek. Je vindt hier namelijk allerlei terugblikken op evenementen waar we trots op zijn en uiteraard op de intro en Student City Challenge van afgelopen jaar.
Tot slot vind je een handig overzicht met de aankomende activiteiten en evenementen.

Neem gauw een kijkje en maak jouw studententijd in Arnhem nóg leuker en makkelijker!

Arnhem Studiestad - blogs

Blogs

Ben je op zoek naar hoe je het beste je zoektocht naar een kamer in Arnhem kunt aanpakken, wat er allemaal bij komt kijken wanneer je gaat studeren of hoe je een nieuwe stad goed leert kennen?

Je ontdekt het met de blogs van Arnhem Studiestad. Blogs voor en door studenten, met antwoorden op vragen die jou bezighouden en informatie om jouw studententijd nóg leuker te maken.

Bekijk de blogs hier.

Arnhem Studiestad - vlogs

Vlogs

Hoe gaat het eraan toe tijdens de intro? Hoe is de sfeer tijdens de vele evenementen die georganiseerd worden voor studenten in Arnhem? Wat vinden andere studenten van hun studie en van Arnhem? Wat zijn de leukste plekjes om nieuwe mensen te leren kennen en wat moet je gezien hebben in Arnhem en omgeving?

Je ontdekt het met de vlogs, gemaakt voor en door studenten in Arnhem. Bekijk ze hier!

terugblikken_header

Terugblikken

Ieder schooljaar is Arnhem Studiestad betrokken bij meerdere evenementen. Of we die nu zelf organiseren, of met een andere partij: het zijn stuk voor stuk events waar we best een beetje trots op zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van deze gebeurtenissen.

introductieweek1

Intro 2021-2022

Bij de start van een nieuwe studie hoort natuurlijk ook een intro. De afgelopen twee jaar hebben we in een gekke tijd geleefd, waardoor veel dingen nét even anders gingen. Zo ook de intro van het afgelopen jaar (2021-2022). Waar er voorheen diverse feestjes (groot en klein) werden georganiseerd en je met honderden studenten van verschillende studies en scholen bij elkaar kwam, was het dit jaar veelal kleinschaliger georganiseerd. Voor studie- en studentenverenigingen was het dus ook net even wat lastiger om contact te maken met nieuwe eerstejaars studenten. Om je een beeld te geven van afgelopen intro en de betrokken verenigingen, check deze pagina.

194874949_4284108408295619_4535652470621947928_n.jpeg

Student City Challenge 2021

Tijdens de Student City Challenge 2021 werkten studenten van de verschillende hogescholen samen aan een prototype, om dat later aan een professionele vakjury te presenteren. Uiteraard onder begeleiding van een team top coaches! Bekijk op deze pagina de aftermovie van de Student City Challenge 2021!

Arnhem Studiestad - activiteiten

Activiteiten

In Arnhem is altijd wel íets te doen. Of het nu gaat om een toffe markt in Park Sonsbeek, een technofeest bij de Stadsblokken of een dansvoorstelling in de schouwburg: je hoeft je nooit te vervelen. Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van de leukste evenementen voor jou als student.

Check hier de agenda!

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×