Arnhemse Leeragenda
Open menu
pexels-linkedin-sales-navigator-1251861.jpg

Arnhemse Leeragenda

Samen leren met Arnhemse wijken

Wat is de Arnhemse Leeragenda?

De Arnhemse Leeragenda is een gezamenlijk leeragenda voor de Arnhemse wijken Presikhaaf, Malburgen, Spijkerkwartier, Liemers en Arnhem-Noord. Dit initiatief is in het leven geroepen met als doel een betere samenwerking tussen de stad, de (hoge)scholen/universiteiten en de lokale bedrijven. Inzet van deze samenwerking is het versnellen van maatschappelijke vraagstukken in de stad. Dit gebeurt door hier onderzoekers, docenten en studenten bij te betrekken. De Arnhemse Leeragenda draagt bij aan leren en beter samenwerken, zodat meer bereikt kan worden voor een wijkgerichte aanpak.

Samen met Arnhemse partners streven we naar een duurzame samenwerking. We signaleren en adresseren knelpunten, faciliteren en verbinden, leren samen en zetten door middel van leuke evenementen de wijken op de kaart. Met het creëren van een rijke leeromgeving werken we toe naar continue en duurzaam onderzoeken, waardoor leren en verbeteren een doorlopend proces wordt.

Het doel van de Arnhemse Leeragenda

  • Versterken kennisverbinding

Het versterken van kennisverbindingen in de stad, middels een samenwerking tussen het stadsbestuur en de kennisinstellingen.

  • Rijke leeromgeving

Creëren van een rijke leeromgeving voor studenten, zodat jullie beter zijn voorbereid op de opgaven van de toekomst. Daarnaast binding aan stad en de regio.

  • Versnelling oplossingen

Het versnellen van oplossingen van maatschappelijke opgaven van onze stad. Dit gebeurt door onderzoekers, docenten en studenten hier intensief bij te betrekken.

Een video zegt meer dan 1000 woorden

Helemaal leuk natuurlijk, die maatschappelijke projecten en de nauwe samenwerking tussen Arnhemse studenten met diverse educatieve achtergronden. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Onlangs maakten we onderstaande video om een kijkje te nemen bij een groep studenten en hun begeleiding, om te zien hoe het eraan toe gaat bij de Arnhemse Leeragenda (voorheen City Deal Kennis Maken). De video bekijk je hieronder.

StudentStartupTalk

Wie doet wat?

Wie doet nou wat in de Arnhemse Leeragenda? Voor jou als student betekent dit dat je de kans krijgt om écht impact te maken en te werken in multidisciplinaire teams. Hoe dan? Dat lees je hier.

Studieenstudentenvereningen

Wat draag ik bij als student?

Wanneer je je aansluit bij de Arnhemse Leeragenda werk je in multidisciplinaire teams. Dit houdt in dat je mogelijk samenwerkt met studenten van een andere onderwijsinstelling uit Arnhem. Op die manier krijg je een veelzijdige mix van achtergronden, skills en inzichten die helpen bij het oplossen van het vraagstuk waar je aan werkt. Uiteraard krijg je begeleiding van professionals uit het werkveld of wijkdocenten .

studentpanel

Overzicht Arnhemse projecten

Benieuwd naar wat we doen en waar? Je vindt de labs en werkplaatsen door de hele stad. Op deze kaart zie je een handig overzicht.

Hoe kan je van wijklabs een nog groter succes maken? Als je in Arnhem studeert, heb je bij veel studies de mogelijkheid om te leren van de praktijk. In zogenaamde wijklabs werken studenten van verschillende scholen en universiteiten aan maatschappelijke vraagstukken. Uiteraard samen met hun docenten, andere professionals en inwoners van de wijk. De samenwerking tussen de gemeente Arnhem, scholen en lokale bedrijven valt onder de noemer Arnhemse Leeragenda (voorheen City Deal Kennis Maken). Deze Leeragenda lijkt een win-winsituatie voor inwoners en studenten. Je pakt een maatschappelijk probleem aan en studenten doen praktijkervaring op.Klik hier voor meer info

Meer informatie

Meer weten over de Arnhemse Leeragenda of wil je met een maatschappelijke vraagstuk aan de slag? Neem dan contact op met de projectleiders Annemieke Peeters en Marieke Wittenhorst. Dat kan via e-mail (Annemieke.Peeters@han.nl en Marieke.Wittenhorst@han.nl).

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×