City Deal Kennis Maken
Open menu
pexels-linkedin-sales-navigator-1251861.jpg

City Deal Kennis Maken

Samen werken aan een mooier Arnhem

Wat is City Deal Kennis Maken?

City Deal Kennis Maken (CDKM) is in het leven geroepen met als doel een betere samenwerking tussen de stad, de (hoge)scholen/universiteiten en de lokale bedrijven. Inzet van deze samenwerking is het versnellen van maatschappelijke vraagstukken in de stad. Dit gebeurt door hier onderzoekers, docenten en studenten bij te betrekken. Inmiddels zijn er 20 steden actief in dit landelijke netwerk. Zij werken aan verschillende projecten en wisselen op regelmatige basis kennis en ervaringen uit. In de projecten van City Deal Kennis Maken is een rijke leeromgeving voor studenten erg belangrijk. Ook in Arnhem is CDKM een groot succes en we vertellen je op deze pagina graag meer over dit project.

Het doel van City Deal Kennis Maken

  • Versterken kennisverbinding

Het versterken van kennisverbindingen in de stad: middels een samenwerking tussen het stadbestuur en de kennisinstellingen.

  • Rijke leeromgeving

Creëren van een rijke leeromgeving voor studenten zodat jullie beter zijn voorbereid op de opgaven van de toekomst. Daarnaast binding aan stad en de regio.

  • Versnelling oplossingen

Het versnellen van oplossingen van maatschappelijke opgaven van onze stad. Dit gebeurt door onderzoekers, docenten en studenten hier intensief bij te betrekken.

Een video zegt meer dan 1000 woorden

Helemaal leuk natuurlijk, die maatschappelijke projecten en de nauwe samenwerking tussen Arnhemse studenten met diverse educatieve achtergronden. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Onlangs maakten we onderstaande video om een kijkje te nemen bij een groep studenten en hun begeleiding, om te zien hoe het eraan toe gaat bij City Deal Kennis Maken. De video bekijk je hieronder.

Even concreet: what's in it for you?

Voor jou als student betekent dit dat je de kans krijgt om écht impact te maken en te werken in multidisciplinaire teams. Dit laatste houdt in dat het zo maar kan zijn dat je samenwerkt met studenten die op een andere school zitten. Op die manier krijg je een veelzijdige mix van achtergronden, skills en inzichten die helpen bij het oplossen van het vraagstuk waar je aan werkt. Uiteraard krijg je begeleiding van professionals of wijkdocenten (dat zijn docenten die op locatie, in een lab of werkplaats in een wijk, aanwezig zijn) uit het werkveld. Een win-win dus, een mooi project en een boel nieuwe sociale Arnhemse contacten!

Binnen City Deal Kennis Maken (CDKM) krijgen (docent)onderzoekers verbonden aan een (hoge)school of universiteit de kans om een onderzoeksproject uit te voeren. CDKM wil het onderwijs structureel verbinden aan deze leeromgevingen. De uiteindelijke inzet van CDKM in Arnhem is het versneld oplossen van maatschappelijke vraagstukken die spelen in onze stad. Dit door onderzoekers, docenten en studenten grootschalig bij deze projecten te betrekken. Middels subsidies hoopt City Deal Kennis Maken mooie resultaten te bereiken om zo het werken in een rijke leeromgeving verder te verbeteren. De projecten worden als een soort estafette ingedeeld. Dit houdt in dat jij als student het stokje overneemt van de groep studenten die in de periode daarvoor aan het project hebben gewerkt. Wanneer jou periode er op zit geven jullie het stokje weer door aan een groep nieuwe studenten.

Voor jou als student betekent dit dat je de kans krijgt om écht impact te maken en te werken in multidisciplinaire teams. Dit laatste houdt in dat het zo maar kan zijn dat je samenwerkt met studenten die op een andere school zitten. Op die manier krijg je een veelzijdige mix van achtergronden, skills en inzichten die helpen bij het oplossen van het vraagstuk waar je aan werkt. Uiteraard krijg je begeleiding van professionals uit het werkveld. Een win-win dus, een mooi project en een boel nieuwe sociale Arnhemse contacten!

Een overzicht van Arnhemse projecten:

Je vindt de labs en werkplaatsen door de hele stad. Op deze kaart zie je een handig overzicht.

  • Connctr Lab. Door kennis en kunde te delen, nieuwe ideeën te testen en in de praktijk te brengen en vraag en aanbod bij elkaar te brengen, versterkt Connectr het energy cluster. Dit wordt dé plek waar innovaties op het gebied van energie ontstaan en groeien.
  • Binnenkort start een project in Elderveld Noord wat gaat over de wijkgerichte energietransitie.
  • Covid-19 Challenge
  • Arnhem: well being (international) students

Meer informatie:

Meer weten over de kansen van jouw project binnen CDKM? Neem dan contact op met de HAN-projectleider Miriam Jager. Dat kan via e-mail (Miriam.Jager@han.nl) of telefoon: (06) 55 29 10 55.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×