Blog
Open menu
watiseensurvivalrunprecies

Wat houdt een survivalrun in?

Profielfoto_AS

Misschien heb je wel eens een grote groep mensen door een weiland zien rennen, terwijl ze door sloten banjeren en al hijgend in een touwladder springen. Grote kans dat je (al dan niet onbewust) getuige was van een survivalrun. Deze sport combineert hardlopen met hindernissen en is bedoeld voor de echte sportievelingen onder ons. Op zondag 14 april organiseren we samen met Survival Arnhem de NTP Survivalrun Lingezegen en jij als Arnhemse hbo student kunt je al voor €5 inschrijven.

survivalrunwater


Het verschil tussen een survivalrun en een obstakelrun

Het is handig om te weten dat een survivalrun geen obstakelrun is. Er zijn wel overeenkomsten, zoals het hardlopen en het nemen van hindernissen. Alleen is het zo dat je de hindernissen bij een survivalrun waarschijnlijk niet gaat overwinnen zonder de juiste techniek. Maar don’t worry: op dinsdagavond 2 april kun je een gratis training volgen zodat je de hindernissen zonder zorgen te lijf kunt gaan.

Het grootste verschil tussen de twee is dat je bij een obstakelrun een hindernis mág doen en bij een survivalrun een hindernis móet doen. Bij de start van de survivalrun krijg je een polsbandje om. Als je onverhoopt een hindernis niet haalt dan verlies je dit polsbandje. Het verliezen van het polsbandje zorgt voor straftijd, waardoor je in de uitslagen niet bovenin kan eindigen. Gelukkig loop je de NTP Survivalrun Lingezegen als recreant en hoef je je dus niet enorm veel zorgen te maken over de eindtijd. Tenminste, als je de Arnhem Studiestad bokaal niet wil winnen natuurlijk ;-)


Zorg voor de juiste kleding

Als je aan de start verschijnt is het verstandig om de juiste kleding te dragen zodat je goed beschermd bent tegen het weer én de hindernissen. Zorg dus dat je een lange broek (niet te wijd) in huis haalt en daarboven een (thermo)shirt draagt. Het kan behoorlijk waaien, regenen en de hindernissen (touwen, netten e.d.) zelf kunnen ook voor een schaafwondje zorgen. Eventuele sporthandschoenen kunnen helpen voor wat extra grip.

Qua schoeisel is het handig om een goed profiel op je zolen te hebben. Ze krijgen behoorlijk wat te verduren, dus hou hier rekening mee en zorg dat je stevige sportschoenen aantrekt. Twijfel je of jouw schoenen geschikt zijn? Stuur de organisatie dan even een berichtje of laat je informeren bij je lokale sportwinkel.


(foto: Donna Calis)

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×